Хърватия – Исландия Прогноза за мача

2405617_large-lnd

На 12 ноември в мач от Световните футболни квалификации от зона Европа се срещат тимовете на Хърватия – Исландия. Мача е от 19:00 ч.

Хърватия

Хърватия имаше малко разочароващ край на Евро 2016, след като впечатли в груповата фаза. Те победиха Испания в началото на своята група след това извоюваха победа над Турция и реми срещу Чехия, но въпреки всичките си талантливи играчи, те загубиха срещу Португалия в допълнителното време. В тази кампания хърватите завършиха наравно с Турция, победиха като гости Косово и Финландия, съответно с 0-6 и 0-1. Безспорно е, че халфовата линия на Хърватия е от световна класа, но има съмнения за слабо представяне в защита. Марио Манджукич отбеляза хеттрик срещу Косово и победния гол срещу Финландия, затова подкрепата му за гол по всяко време може да се окаже печеливш вариант.

Исландия

Хърватия е лидер в групата по голова разлика, следвана от Исландия. Коравия тим показа, че отличното представяне във Франция на Евро 2016 не е било случайност. Те са победили Финландия и Турция, а в първи мач като гост на Украйна завършиха при реми, за да останат близо до първото място в трудната група. Вън от съмнение е, че Исландия ще търси класиране за световното в Русия през 2018 г. На Евро 2016 те се измъкнаха през груповата фаза, което само по себе си беше шок като се има предвид големината на нацията. Победата над Англия в следващата фаза на турнира беше още по-голям шок.

Хърватия обаче са спечелили 13 от последните си 15 мача у дома и не са загубили нито един от тях, така че ще отнеме огромни усилия от гостите, ако те искат да превземат върха на групата. Исландия, от друга страна, са загубили седем от последните си десет срещи и са допуснали разочароващите 21 гола в процеса. Изглежда тяхната отлична отбранителна организация остава някъде в Рейкявик. Те са успели да вкарат гол във всички тези мачове без един.

Прогнозата на kingfootball.eu за срещата Хърватия – Исландия: над 0.5 гола през първото полувреме