Отиде си футболната легенда Сър Боби Робсън

Като най-известен английски мениджър, Сър Боби Робсън ще остане и една от най-големите спортни икони в Англия с 50-годишната си кариера в Англия, Испания, Холандия и Португалия. Ръководил е отборите на Фулъм, ПСВ Айндховен, Спортинг (Лисабон), Порто и Барселона. Европейската Супер купа, ФА къп, и Купата на Уефа са само част от неговите постижения. Именно затова, през 1990 година получава титлата „сър”, а през 2006 Сър Боби получи и рицарско звание.

С времето любимецът на много запалянковци доказа своята жилавост и упоритост за постигане на целите си не само в кариерата си, но и в личния си живот. Първата диагноза за рак е през 1991г., но дори и агресивното му лечение, не можа да сломи Сър Боби.
С топлата му усмивка на лицето, той винаги се отнасяше към живота с голям позитивизъм. И дори, когато болестта започна да го побеждава, той каза: „ Аз ще си отида много скоро, всеки рано или късно го прави, но аз съм се наслаждавал на всяка една минута от живота си!”

31.07.2009
Сър Боби Робсън , вестителят на всичко добро във футбола, почина на 76 годишна възраст след дълга борба с рака. Той остави след себе си големи следи, както в поколения футболни запалянковци, така и в поколения футболни играчи.  
Отиде си футболната легенда Сър Боби Робсън
снимка: интернет
автор: А.Д.
Поклон пред светлата му памет!