Лампард си постави дългосрочни цели

Франк Лампард заяви, че ще остане „доживот” в Челси и, че може да играе до 38-годишна възраст

31-годишният английски национал си е извоювал репутацията на един от най-постоянните играчи от Висшата лига и след своите 14 сезона като професионален играч, Лампард е твърдо убеден, че може да продължи да се състезава още дълги години.

„Не съм мислил много върху това, но съм сигурен, че мога да играя и след като ми изтече договора (остават му 4 години).” – каза Лампард – „При правилни тренировки е съвсем нормално да играя до 37 или 38-годишна възраст”.

„За нападателите е трудно да играят на тази възраст, но в полузащитата е по-различно, особено, ако продължаваш да се учиш.”

Лампард редовно помага при юношеските формации на Челси и не е тайна, че е заинтересован от мениджърската работа.

„Ще остана в Челси „доживот”. С новините, че Джон Тери остава, се чувствам много щастлив, защото и двамата сме тук от доста дълго време.” – добави Франки – „Мениджърската работа вече ми стана интересна, до преди няколко години не ме интересуваше, но след като работих с много добри мениджъри и видях как някои млади футболисти израстват, реших да се заема с това след края на кариерата си като футболист.”

„Говорих с Тери за това и двамата решихме да си вземем заедно дипломите” – обясни Лампард – „Ще бъда много щастлив да стана мениджър на Челси. За сега това е мечта, защото съм свързан с клуба от много дълго време, но предполагам, че Джон ще се справи по-добре от мен в това”.