Адвокат Батков осъди „шуробаджанащината” в Левски

За първи път в България президент на футболен отбор заговори за проблемите в детско-юношеския футбол. Това направи Тодор Батков на специалната пресконференция по повод промените в спортно-техническия щаб на клуба.

Вчера (23.07.09) в 16:00 часа започна официалната пресконференция на г-н Батков по повод направените промени в клуба.

Тодор Батков изтъкна много причини като незадоволителна игра, лоша дисциплина, проблеми с публиката и други, но бе най-силно афектиран като заговори за проблемите в детско-юношеската школа.

Президентът на ПФК Левски каза, че след като за последните 4 години е излязъл само един юноша от клуба, то титли и купи въобще не го вълнуват. Той бе бесен, че треньор от клуба не е стъпвал в спортните училища на Левски вече повече от 3 години. Изказа се грубо и за това, че никой не търси таланти, а само се лансират деца на „активни” родители. Тази практика унищожава в зародиш възможността някое момче от школата да просперира.

Този проблем съществува от дълго време и е чудно, защо Тодор Батков заговори за него чак сега. Да се надяваме, че ще удържи на обещанието си и в близко бъдеще ще гледаме повече български футболисти по европейските терени.

Със страхотните бази, с които разполага Левски и с наличието на много талантливи деца в България, школата на клуба може да се превърне в една от водещите на Балканите, а защо не и в Европа. След време може да има по един „Бербатов” във всеки водещ клуб на Стария континент.

За съжаление проблемите не са единствено в Левски, а във всички български клубове. „Шуробаджанащината” във футбола „убива” родните таланти и унищожава надеждите ни за силен национален отбор. Българските клубове се нуждаят от футболисти, които цял живот са се борили за своите места в отбора и са наясно с това каква отговорност носят, обличайки клубната фланелка .

Наемниците идват и си отиват, а „родните легенди живеят”